Ahad, 23 Jun 2013

Assalamualaiikum dan selamat sejahtera kepada semua

 

Pendapat mengenai penggunakan laptop sambil mengecas bateri membuatkan jangka hayat bateri menjadi pendek dan merosakkan bateri tidak kami dapat sangkal lagi kebenaran memang ada.

Tetapi, tahukah anda sebenarnya menggunakan laptop secara langsung tanpa menggunakan bateri berpotensi untuk merosakkan komponen-komponen tertentu di dalam laptop.

Hal ini disebabkan oleh arus elektrik akan menuju secara langsung ke hardware tanpa melakukan penyesuaian tenaga sehingga kompenan hardware laptop anda menerima tegangan elektrik yang berlebihan dan mempercepat kerosakan. Selain menyimpan daya, bateri juga sebenarnya bertindak menyesuaikan arus yang masuk ke komponen-komponen laptop agar tidak terlalu tinggi.

Lebih-lebih lagi jika terjadi litar pintas dan arus elektrik yang tidak stabil, ia tentunya sangat membahayakan motherboard dan hardisk laptop anda. Adalah lebih baik bateri laptop yang mengalami kerosakan daripada motherboard ataupun hardisk yang harganya lebih mahal dibandingkan dengan bateri yang secara puratanya mampu bertahan antara dalam jangka hayat 2-3 tahun.

Jumaat, 31 Mei 2013

[ GAMBAR ]- Mari Memancing

Assalamualaiikum dan selamat sejahtera kepada semua









Sebenarnya tempat nie dijadikan kawasan memancing hanya pada waktu siang je. Malam takde la pulak yang berani..haha

[ GAMBAR ]- Famous Tul Budak Nie

Assalamualaiikum dan selamat sejahtera kepada semua

Nak famous??
Boleh tapi kena cantik la, hensem, pandai berkata-kata, lawak.

Tapi korang tahu tak, terdapt seorang budak menjadi famous walaupun biasa-biasa je dia.
Nak tahu kenapa?

Jom lihat gambar-gambar dibawah.



















Just For Fun. :)

Khamis, 30 Mei 2013

Saman Isteri Anak Hodoh

Assalamualaiikum dan selamat sejahtera kepada semua

Suami saman isteri?
Sebab pe?
Anak hodoh???
lol...


Kejadian ini berlaku di China yang melibatkan sepasang suami isteri yang telah dikurniakan seorang cahaya mata( admin tak mention nama la erk, tak nak aib orang, nak bg pengajaran kepada kita je. :)) . Namun setelah itu si suami melihat anaknya dan mendapati anaknya hodoh dan dikatakan tidak menyerupai iras mukanya dan isteri. Beliau lalu menuduh isterinya telah melakukan hubungan sulit dengan lelaki lain. 

Namun, setelah didesak isterinya mengaku bahawa beliau pernah melakukan pembedahan plastik $ 100 000 sebelum mengenali dan berkahwin dengan suaminya serta mengakui muka anak mereka menyerupai mukanya sebelum melakukan pembedahan.

Menurut sumber lagi, si suami tetap menyaman isterinya kerana berbohong dan keputusannya mahkamah menjatuhkan hukuman $ 120 000 kepada tertuduh.

p/s Bersikap jujurlah anda terhadap pasangan dan bertoleransilah anda kepada psangan anda. 

Rabu, 29 Mei 2013

Dapat Mercedes G55 Sebab Kacak

Assalamualaiikum dan selamat sejahtera kepada semua

Tuah Terlalu Kacak, Wanita Misteri Beri Mercedes

Seorang lelaki yang dilaporkan pernah dibuang negeri dari Arab Saudi akibat terlalu kacak telah mendapat sebuah mercedes daripada peminat misterinya. Gila tul sebab kacak kena buang negeri..hehe. Bukan pe, Negeri Arab Saudi bimbang jikalau ketampanan beliau akan menarik hati ramai wanita.( tu je ke sebab..tak logik kut..haha)

Namun setelah dibuang negeri, Omar Borkan al-Gala, 23 pandai menggunakan kekacakannya dengan menjadi model.

"saya menerima hadiah Mercedes G55 sempena sambutan harijadi saya daripada seorang peminat wanita misteri" katanya kepada majalah In Touch.

Selain menerima hadiah, Omar juga dikatakan mula membina tapak dalam kerjaya lakonan apabila membintangi sebuah filem pendek bersama bintang terkenal Navid Negahban. 

[ Gambar ]- Style Rambut Yang Akan Menjadi Trend Tak Lama Lagi




hahaha... cam haram je rambut
kahkahkah.. 

[ VIDEO ]- Marilah Sama-Sama menguap

Assalamualaiikum dan selamat sejahtera kepada semua



Menguap?
Semua orang akan menguap. Kebiasaannya bila kita mengantuk.
Adakah menguap boleh berjangkit. Nak tau.

Tonton video dibawah.

video

Adakah anda menguap semasa menonton video nie??
Anda je yang tau..hehe